COLOR FUTURES 2015

COLOR FUTURES 2015
Sikkens kan inmiddels bouwen op een enorme kennis over kleur en de positieve invloed die ervan uitgaat. AkzoNobels Global Aesthetic Center bouwt die kennis dagelijks verder uit. Dat maakt het mogelijk om kleurtrends te voorspellen en inspirerende collecties te presenteren. Zo ook nu Sikkens Colour Futures 2015.De kleur van het jaar: “Koper Oranje”

Overal ter wereld spelen metaaltinten een toenemende rol in het hedendaagse design. Vertaald naar een specifieke verfkleur resulteert dat in deze oranjeachtige kopertint. Een kleur die op zichzelf prachtig is en ook goed combineert met roze varianten, natureltinten, wit en verschillende andere soorten oranje.
De trends voor 2015
Ieder jaar presenteert Sikkens met Colour Futures vijf kleurtrends, die voortvloeien uit een kerngedachte die deze trends verbindt en aan de basis ligt van de kleur van het jaar. Dit jaar is dat “Every Day+”, het bijzondere dat in het gewone schuilt. De belangrijkste invloed voor 2015.
EVERYDAY+ gaat over het ontdekken wat dat beetje extra is, dat het grote verschil maakt in ons leven. De kleine details die de “+” aan het leven toevoegen. Hoe je met een simpele ingreep, meer kleur kunt geven aan het bestaan.
Meer informatie en alle kleurpaletten voor 2015 vindt u hier
De vijf belangrijkste kleurentrends voor 2015 zijn:

BIG NATURE + SMALL ME
De zaken in perspectief
Velen verlangen naar een simpel, natuurlijk en vooral offline bestaan. De natuur, nu eens vredig, dan weer wild, speelt hierbij een centrale rol. Het idee van een authentieker bestaan spreekt aan en vormt de inspiratie voor een nieuw soort minimalisme, waarbij alles wat overbodig achterwege blijft. Bij deze trend passen natuurlijke kleuren en materialen die voor warmte zorgen.

LAYER + LAYER
Verhalen vertellen via design.
Onze levens spelen zich in verschillende, al dan niet digitale dimensies af, en naarmate we daar dieper induiken, lijkt het wel alsof er steeds meer lagen worden blootgelegd. Gelaagdheid staat centraal. Deze trend is nog het best te vertalen in clusters van kleurnuances, meer dan in op zichzelf staande tinten. Daarbij gaat het dan om combinaties van voornamelijk pasteltinten, waarbij elke keer de kleur van het jaar terugkomt.

+ UNSEEN SPACES
De luxe van de tussenruimte
Als woonruimte en bouwgrond onbetaalbaar worden, leer je vanzelf om verwaarloosde en ondergewaardeerde ruimtes opnieuw te gebruiken. Bijvoorbeeld door een mezzanine in te vullen, een hal beter in te richten of door een hoek onder de trap een functie te geven. Bij deze kleurtrend gaat het om drie kleuren met vergelijkbare intensiteit, namelijk blauwgrijs, kaki en naturel roze.

HIM + HER
De schoonheid van het verschil
Op de werkvloer en thuis worden de geslachten steeds gelijkwaardiger, daarbuiten komt de nadruk juist te liggen op wat ons uniek maakt. Deze trend gaat over mensen die blij zijn met wie en wat ze zijn en dat in hun leefomgeving willen uitdrukken. Hieraan is een kleurenpalet verbonden door vrouwelijke tinten als mauve, poederroze en room samen te brengen met mannelijk kaki, leigrijs en teal.

FRIENDLY BARTER +
Een nieuwe sociale economie
Uit de digitale wereld waarin we leven en de veranderingen die social media tot stand hebben gebracht, is een nieuwe, vriendelijke vorm van ruilhandel voortgekomen waar het rond samenwerking draait. Dat concept van nieuwe combinaties maken en problemen op diverse wijzen aan te pakken, is terug te vinden in deze warme kleuren die ook op onverwachte manieren kunnen worden toegepast.

OPMERKING

Naam

2014 2016 akzonobel antwerpen arena beurs bouwinnovatie diy drost ethias hasselt HipTip jaar kapellen kleur kleuradvies aan huis klussen magneetverf nieuws product producten promotie rasch Sikkens stoel teal tip verf verfland verhuis Verfland video vliesbehang
false
ltr
item
Verfland België: COLOR FUTURES 2015
COLOR FUTURES 2015
http://4.bp.blogspot.com/-DGcD9m2Jtqw/VqGzV_1pAaI/AAAAAAAABXA/Qs0oM0w9X-0/s200/korting_BE.png
http://4.bp.blogspot.com/-DGcD9m2Jtqw/VqGzV_1pAaI/AAAAAAAABXA/Qs0oM0w9X-0/s72-c/korting_BE.png
Verfland België
http://verfland.blogspot.com/2014/10/color-futures-2015.html
http://verfland.blogspot.com/
http://verfland.blogspot.com/
http://verfland.blogspot.com/2014/10/color-futures-2015.html
true
946812775310287126
UTF-8
Gen berichten ZIE ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home Pagina's Berichten Zie alles Aanbevolen LABEL Archief ZOEK Alle berichten Geen berichten gevonden Terug Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zo Ma Di Wo Do Vr Za Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minuut geleden $$1$$ minuten geleden 1 uur geleden $$1$$ uren geleden Gisteren $$1$$ dagen geleden $$1$$ weeken geleden meer dan 5 weken geleden Volgers Volg Deze content is premium Deel a.u.b. om te openen Kopie alle code Selecteer alle code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy